AMANIDA DE BOLETS “El MIRADOR”
Ingredients
per a 4 persones:
- Enciams variats
- Assortiment de bolets
- Pinyons
- Daus de pa fregit
- Tires de bacó fregit
- Vinagreta de mel
Ingredients per
la vinagreta:
- 1/4 Vinagre de Mòdena
- ¾ Oli d’oliva
- Sal
- Mel
Elaboració:
Netegem els
bolets, i els tallem petits
Tallem el pa
a daus petits, els fregim i els reservem
Tallem el
bacó a tires, el passem per la paella amb un raig d’oli fins que quedi ben dauradets
i el reservem.
En el mateix
oli, coem els bolets i reservem
Elaboració de la vinagreta:
Emulsionem
el vinagre de Mòdena amb l’oli la sal i la mel al gust
EMPLATAR:
En el plat
hi posem els enciams, afegim els bolets, el bacó i els pinyons amanim amb la
vinagreta i en el moment de servir hi afegim el pa fregit.
BON PROFIT!
MIL FULLS DE CARBASSÓ I FORMATGE DE CABRA
Ingredients per a 4 persones:
- 4 carbassons de l’Hort
- 4 talls de formatge de cabra
- Oli
- Sal
Per decorar:
- Crema de vinagre de Mòdena
- Ceba fregida deshidratada
Elaboració:
Netegem i tallem el carbassó en fines
rodanxes, el salem i el marquem a la planxa
amb un rajolí d’oli i el reservem.
Tallem el formatge de cabra a rodanxes i el
reservem.
Un cop preparats aquests dos ingredients,
muntem el plat intercalant capes de
carbassó i formatge de cabra creant una torre
de tres o cinc pisos o els que desitgem.
I per acabar, ho decorarem amb un toc de Crema
de vinagre de Mòdena i ceba fregida
deshidratada pel damunt. I el plat ja està
llest per servir.
BON PROFIT!
REMENAT DE PATATES I BOLETS
Ingredients per a 4 persones:
400g assortit de bolets
3 patates
8 ous
all i Julivert
Sal i oli
Preparació:
Temps estimat: 30 minuts
Primer de tot cal netejar el bolets i trossejar els més grans.
Seguidament, pelem les patates i les tallem mal tallades, les fregim i les reservem.
A una paella amb un rajolí d’oli hi saltagem els bolets.
Seguidament, pelem les patates i les tallem mal tallades, les fregim i les reservem.
A una paella amb un rajolí d’oli hi saltagem els bolets.
Quan els bolets estiguin a mitja cocció hi afegim l’all i el julivert picats, i un polsim de sal.
Mentre els bolets s’acaben de coure, i afegim les patates
Mentre els bolets s’acaben de coure, i afegim les patates
Batem els ous, hi afegim un polsim més de sal i un rajolí d’aigua. Aquesta mica d’aigua farà que el remenat quedi més flonjo.
Afegim els ous batuts a la paella i anem remenant, procurant que l’ou no s’enganxi ni formi trossos massa grans
Quan l’ou estigui completament cuit, retirem la paella del foc.
Per acompanyar el remenat podeu emprar uns bastonets salats, unes torradetes o, com he fet jo en aquest cas, podeu torrar vosaltres mateixos unes llesques de pa de motlle i partir-les en forma de triangles.
FARCELLETS DE L'AVI JOAN
(Dins les jornades Gastronomiques del Pèsol)
Ingredients per a 4 persones:
- Panet de viena petit
- Grapat de pèsols
- Pernil salat a daus
- Ous
- Llet
- Oli
Elaboració:
1) Bullim els pèsols i els reservem
2) Tallem el pernil a dauets petits
3) Separem la clara i la iema de l'ou
4) Fem un petit forat a dalt del panet, el
buidem de la molla de pa,
5) Un com buit afegim el grapat de pèsols, el
pernil, la iema de l'ou
6) Batim les clares d'ou a punt de neu, les
posem per sobre com si fos un tap.
7) El remullem amb llet, mentres en una paella
tenim l'oli calent.
8) Un cop l'oli esta calent hi afegim el
panet, i el anem fregint amb l'oli fins que quedi daurat.
9) un cap daurat el traiem i el posem sobre
paper de cuina.
10) apunt per menjar.
COMENTARI:
Es un plat senzill i molt bo.
Es un d'aquells plats que en feia la iaia, i
queda en el record.
BON PROFIT!
PROVA'L ESTÀ BONISSIM!!!
1 comentari:
Avui hem dinat amb vosaltres! Que bo que era tot! Us felicitem!
Publica un comentari a l'entrada